Behandlade djur

Hugo

Det här är Hugo, en härlig ettårig cane corso.

I juli gjorde han ett olyckligt felsteg där han översträckte sitt bakben. Veterinärerna kunde inte hitta vad som var fel men han fortsatte att halta i flera veckor efteråt. I september hade jag nöjet att träffa denna underbara kille för att se om jag kunde hjälpa honom. Efter en grundlig undersökning konstaterade jag att hans vänstra höftsträckning var begränsad och smärtsam. Dessutom hade hans bakre muskler på vänster sida minskat.

Behandlingen bestod av begränsade promenader i koppel och specifika övningar för att träna muskelstyrka och stabilitet runt höfterna. Hans motiverade ägare tränade detta med honom och på bara några veckor förbättrades han mycket. Vid det andra mötet byggde vi upp övningarna lite mer och jag behandlade honom med massage för rygg- och bakmuskulaturen. I början av månaden hade jag det sista mötet med Hugo eftersom han mår jättebra och inte har några begränsningar eller symtom längre.

Kommentarer från hans ägare

”Hugo känner sig strålande och älskar att hoppa runt. Idag tog vi några bilder på vår dagliga skogstur på ungefär en timme. Han skadade sitt vänstra ben i våras och led verkligen. Det var nästan omöjligt för honom att gå en kortare väg.

”Djurdoktorerna” var inte till någon hjälp, som vi berättade. Sedan besökte vi er och beundrade ert professionella sätt att agera. Hugo kände bekväm från första ögonblicket så att ni kunde undersöka honom utan problem – och framför allt utan bedövning.

Din analys och dina behandlingstips var bra och framgångsrika.

Tack än en gång och njut av bilderna på det levande resultatet av ditt arbete!”